.. ››
- 15 Μαου 2013
ΣΥΝΑΥΛΙΑ του  Ανδρικο Φωνητικο Μουσικο Συνλου CAPPELLA ROMANA με ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

 CAPPELLA ROMANA

ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ: ΣΥΝΟΡΟ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Συναυλες & Master class Βυζαντινς Μεσαιωνικς Μουσικς

Υπ την Αιγδα του Υπουργεου Παιδεας & Θρησκευμτων
Πολιτισμο & Αθλητισμο

Συνοδευτικ Υλικ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Δο συναυλες βυζαντινς μεσαιωνικς μουσικς βασισμνης σε χειργραφους μουσικος κδικες της Ιερς Μονς Αγας Αικατερνης Σιν (13ος – 15ος αι.) και να Master class μουσικς θα πραγματοποισει το 10μελς ανδρικ φωνητικ μουσικ σνολο Cappella Romana, το οποο ρχεται στην Πτρα (19/5) και την Αθνα (20/5) απ το Seattle της βορειοδυτικς Αμερικς.
Το μουσικ σνολο χει δη ερμηνεσει το ρεπερτριο αυτ στο Smithsonian Institution (Washington, DC), στο J. Paul Getty Museum (LA), και στο Metropolitan Museum of Art (NY), εν πριν ρθει στη χρα μας θα δσει συναυλες στο Λονδνο (The Hellenic Center & Saint Bartholomew the Great – 14 & 15 Μαου) και στο Regensburg της Γερμανας (17 Μαου).
Kαλλιτεχνικς διευθυντς τν Cappella Romana εναι ο Αλξανδρος Λγκας, ο οποος εργζεται ως Senior Lecturer in Music at City University London και Fellow of the University of Oxford’s European Humanities Research Centre.

Ειδικ μνεα γνεται στην καταλυτικ συνδρομ τν Cappella Romana, χρη στην αφιλοκερδ προσφορ των οποων υλοποιεται το πργραμμα.

Πτρα, 19/5 – 20:00
Η συναυλα θα λβει χρα στον Ιερ Μητροπολιτικ Να Ευαγγελιστρας με ελεθερη εσοδο για το κοιν. Η εκδλωση πραγματοποιεται σε συνεργασα με την Ιερ Μητρπολη Πατρν, τη Λσχη Φλων Κλασσικς Μουσικς Πατρν, την Βυζαντιν - Παραδοσιακ Χορωδα «Θεδωρος Φωκαες» η οποα θα συμμετχει με σντομο μουσικ πργραμμα και τη Στγη Ελληνικν Χορωδιν.

Αθνα, 20/5 – 20:30
Η συναυλα θα φιλοξενηθε στο Αμφιθατρο “Cotsen Hall” της Γενναδεου Βιβλιοθκης, στην Αμερικανικ Σχολ Κλασικν Σπουδν, σε συνεργασα με το Σλλογο Φλων της Γενναδεου Βιβλιοθκης, με απτερο σκοπ  να υποστηρξει το ργο ψηφιοποησης εντπων που φυλσσονται εκε. Θα ακολουθσει δεξωση για λους τους ακροατς στους Κπους της Γενναδεου Βιβλιοθκης.

Αθνα, 20/5 – 16:00
Στο DEREE – The American College of Greece, μλη τν Cappella Romana θα πραγματοποισουν Master class - εργαστριο για τη φωνητικ μουσικ σε φοιτητς του Κολλεγου, του Τμματος Μουσικν Σπουδν του Ε.Κ.Π.Α., σε σπουδαστς μουσικν σχολν και ωδεων. Οι φοιτητς θα συμμετχουν χωρς οικονομικ επιβρυνση.

 

Σχεδιασμς ργου – Οργνωση παραγωγς
www.anaplous.net

 

Υποστριξη Επικοινωνας
AHEPA - American Hellenic Educational Progressive Association
Daughters of Penelope - “Hesperus #359” & “Kallisto #414”
Ελληνικ Βυζαντιν Χορωδα
www.inmartek.gr
www.projectyou.gr
www.mosaiko.gr

 

Χορηγο Επικοινωνας
ΕΡΤ
Τηλεοπτικς σταθμς της Βουλς των Ελλνων
Εφημερδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Ρ/Σ ΣΚΑ Πατρν
Ρ/Σ ΓΑΜΜΑ Πατρν
www.grnet.gr

 

Χορηγο
KOSMOCAR
DEREE - The American College of Greece
ΣΕΜΕΛΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

 

Ειδικς πληροφορες

  • Συναυλα Πατρν:

Λσχη Φλων Κλασσικς Μουσικς, τηλ. 2610 275 419, lfkmpatras@gmail.com
Βυζαντιν - Παραδοσιακ Χορωδα «Θεδωρος Φωκαες», τηλ. 6945 152 412, info@fokaeus.gr
Στγη Ελληνικν Χορωδιν, τηλ. 6936 773 337, 210 637 5420, www.stegi-chorus.gr

  • Συναυλα Αθηνν: Σλλογος Φλων Γενναδεου Βιβλιοθκης, τηλ. 213 0002400 (εσωτ. 203), Imantzavinou.admin@ascsa.edu.gr
  • Master class at DEREE: τηλ. 210-6009800 (εσωτ. 1427), jones@acg.edu

 

Γενικς πληροφορες

www.anaplous.net , contact@anaplous.net , 210 275 0755
www.cappellaromana.org

 

Παρουσαση Συντελεστν & Συνδιοργανωτν

Cappella Romana
Το 10μελς ανδρικ φωνητικ μουσικ σνολο Cappella Romana, με δρα το Seattle  στη βορειοδυτικ περιοχ των Η.Π.Α., συστθηκε το 1991 απ Αμερικανος, Ελληνο-Αμερικανος και λληνες απ την Αθνα, την Πτρα και την Τνο και υπηρετε συστηματικ την ρευνα, μελτη και παρουσαση των μουσικν παραδσεων της Χριστιανικς Ανατολς και της Δσης, με μφαση στην παλαι - μεσαιωνικ και τη σγχρονη μουσικ.
Η επωνυμα του, Cappella Romana, αναφρεται στη μεσαιωνικ ελληνικ σλληψη της ιδας της Ρωμακς Οικουμνης (χρος που οικεται - κατοικεται), η οποα περιελμβανε τη Ρμη, τη Δυτικ Ευρπη καθς και τη Βυζαντιν Αυτοκρατορα με δρα την Κωνσταντινοπολη (Να Ρμη) μαζ τη Σλαβικ Κοινοπολιτεα. Κθε πργραμμα τν Cappella Romana αντανακλ με πολλος και διαφρους τρπους τη μουσικ, πολιτισμικ και πνευματικ κληρονομι αυτο του οικουμενικο ορματος
Η πρσφατη μουσικ κδοσ τους με τον ττλο “Mount Sinai: Frontier of Byzantium” περιλαμβνει μουσικ μλη απ χειργραφα της Ιερς Μονς Αγας Αικατερνης του Σιν, η οποα, στους 17 αινες συνεχος λειτουργας απ την δρυσ της, αποτελε το κντρο συνντησης και ειρηνικς συνπαρξης των τριν μεγλων θρησκειν: του Χριστιανισμο, του Μουσουλμανισμο και του Ιουδασμο. (www.cappellaromana.org)

Αμερικανικ Σχολ Κλασσικν Σπουδν
Η Αμερικανικ Σχολ Κλασικν Σπουδν στην Ελλδα ιδρθηκε το 1881 και θεωρεται σμερα να απ τα κορυφαα κντρα επιστημονικς ρευνας και διδασκαλας στον κσμο, αφιερωμνο στη μελτη κθε ψης του ελληνικο πολιτισμο της αρχαιτητας, αλλ και της σγχρονης εποχς. Αποστολ της εναι να προωθε τη μελτη της ελληνικς φιλολογας, ιστορας και αρχαιολογας, καθς και να πραγματοποιε ανασκαφς και ρευνα, συμπεριλαμβανομνης της συντρησης και αποκατστασης μνημεων στην Ελλδα.
Η Αμερικανικ Σχολ προσφρει μια μοναδικ βση για ρευνα στην Ελλδα σε μεταπτυχιακος φοιτητς και ερευνητς απ περπου 180 (εκατν ογδντα) συνεργαζμενα κολγια και πανεπιστμια της Βρειας Αμερικς.
Χιλιδες μεταπτυχιακο φοιτητς, πανεπιστημιακο και αρχαιολγοι απ την Ελλδα και την υπλοιπη Ευρπη χρησιμοποιον κθε χρνο τις Βιβλιοθκες της Σχολς για τις ερευνητικς τους ανγκες, εν η Γεννδειος Βιβλιοθκη, μια απ τις σημαντικτερες στον κσμο, εναι προσβσιμη στο ευρ κοιν.
Οι ανασκαφς που χρηματοδοτονται απ τη Σχολ, οι δημοσιεσεις, οι διαλξεις και οι εκθσεις που διοργαννονται κθε χρνο βοηθον στο στη γνση λων για το ελληνικ παρελθν καθς και στη διδοση της γνσης αυτς. (www.ascsa.edu.gr)

Γεννδειος Βιβλιοθκη
Η Γεννδειος Βιβλιοθκη της Αμερικανικς Σχολς Κλασικν Σπουδν στην Αθνα στεγζει στο ιστορικ κτρι της μα πλοσια συλλογ βιβλων και σπνιων βιβλιοδεσιν, αρχεων, χειρογρφων και ργων τχνης που αναδεικνουν την πολιτιστικ κληρονομι της Ελλδας απ την αρχαιτητα ως σμερα. Εμπλουτζοντας διαρκς τη συλλογ του Ιωννη Γεννδιου, που αριθμοσε 26.000 βιβλα το 1922, η Βιβλιοθκη χει ξεπερσει τους 120.000 τμους και περιοδικ.
Η κλασικ γραμματεα εκπροσωπεται απ εξαρετες εκδσεις ργων των Ομρου, Θουκυδδη, Ηροδτου και των τραγικν ποιητν. Σπνιες εκδσεις της Ββλου και εκκλησιαστικν ργων φωτζουν την ιστορα της Ορθοδοξας και των θρησκειν γειτονικν λαν, εν μοναδικ χειργραφα και εικνες αντανακλον το βυζαντιν κσμο. Παγκοσμου φμης εναι η γεωγραφικ και περιηγητικ συλλογ της με βιβλα, ημερολγια περιηγητν και παλαιος χρτες. Η Βιβλιοθκη κατχει μνημειδεις τμους του 18ου και 19ου αινα, που απεικονζουν τη χλωρδα και την πανδα της Ελλδας και της ανατολικς Μεσογεου, καθς επσης παλαις πλεις και αρχαα μνημεα. Το τοπο αποδδουν, επσης, οι υδατογραφες του Edward Lear. Ξεχωριστ θση χουν η συλλογ αντικειμνων του Λρδου Βρωνα και τα ζωγραφικ ργα που απεικονζουν τον Αγνα της Ανεξαρτησας, φιλοτεχνημνα για λογαριασμ του Μακρυγιννη. Μαρτυρες των Θεδωρου Κολοκοτρνη, Αλ Πασ και Samuel G. Howe καταγρφουν τα γεγοντα του ’21.Μεταξ των Αρχεων, συγκαταλγονται εκενα του Ερρκου Σλμαν, της οικογνειας Δραγομη, των Κ. Τστσου, Γ. Σεφρη, Οδ. Ελτη, Δ. Μητρπουλου, Ηλ. Βενζη, Στρ. Μυριβλη, Β. Βασιλικο, Β. Ραπτπουλου κ...
Η Βιβλιοθκη αποτελε προσφιλ χρο μελτης για λληνες και ξνους ερευνητς βυζαντινν, οθωμανικν, βαλκανικν και νεοελληνικν σπουδν. Διαδραματζει σημαντικ ρλο στο ακαδημακ πργραμμα της Αμερικανικς Σχολς, καθς και στην ενημρωση ενς ευρτερου κοινο με ειδικς εκδηλσεις και δημοσιεσεις σε ντυπη ηλεκτρονικ μορφ. Μρος των συλλογν της εναι διαθσιμο και σε ψηφιακ μορφ. (www.gennadius.gr)

 

Σλλογος Φλων Γενναδεου Βιβλιοθκης
Ο Σλλογος Φλων Γενναδεου Βιβλιοθκης εναι σωματεο μη κερδοσκοπικ, που ιδρθηκε το 1983 για την προβολ του ργου και την οικονομικ ενσχυση του εθνικο και εκπαιδευτικο στχου της Βιβλιοθκης, την «Κιβωτ του Ελληνισμο», πως την εχε χαρακτηρσει ο Ιωννης Γεννδιος.
Οι σημαντικτερες εκδηλσεις του Συλλγου εναι η «Ημρα Μνμης Ιωννου Γενναδου», η οποα αναφρεται στο ργο του Ι. Γενναδου, Πρσβη της Ελλδος στο Λονδνο, συλλκτη και βιβλιφιλου, και η «Ημρα Ανθς Γενναδου», κατ την οποα τιμται η σζυγς του Ανθ, Florence Samuel - Laing, κρη Σκτου φιλλληνα, η οποα συνδραμε στην ολοκλρωση της Συλλογς και της δωρες της Βιβλιοθκης προς την Αμερικανικ Σχολ Κλασικν Σπουδν στην Αθνα.  Προς τιμν της διεξγεται ετσια Βιβλιαγορ στους κπους της Γενναδεου.
Οι Φλοι προσφρουν στη Γεννδειο την ετσια συνδρομ τους, σοδα απ την Βιβλιαγορ και λλες εκδηλσεις, δωρες χρηματικς, παλαις και νες εκδσεις βιβλων και αρχειακ υλικ. Οργαννουν διαλξεις, επισκψεις σε βιβλιοθκες και αρχεα βιβλιοθηκν λλων ιδρυμτων, καθς και επισκψεις, ταξδια και ξεναγσεις σε ιστορικος και αρχαιολογικος χρους της Ελλδας και του εξωτερικο.

DEREE – The American College of Greece
Aνεξρτητος, μη-κερδοσκοπικς εκπαιδευτικς οργανισμς που λειτουργε στα πρτυπα του αμερικανικο συστματος αντατης εκπαδευσης. Το Κολλγιο ιδρθηκε το 1875 στη Σμρνη και μεταφρθηκε στην Ελλδα το 1923 με την ενθρρυνση του Ελευθερου Βενιζλου.
Το DEREE εναι αναγνωρισμνο και πιστοποιημνο απ την New England Association of Schools and Colleges (NEASC), τον σημαντικτερο και αρχαιτερο οργανισμ πιστοποησης των Η.Π.Α. και χει συνεργασα με το Open University του Ηνωμνου Βασιλεου για την ευρωπακ πιστοποηση των ττλων του. Προσφρει ττλους Bachelor of Science και Bachelor of Arts σε 21 ειδικτητες και ττλους Master σε 5 ειδικτητες καθς και μια σειρ προγραμμτων επαγγελματικς κατρτισης και πιστοποησης. To ALBA Graduate Business School at The American College of Greece προσφρει μεταπτυχιακος ττλους σε ειδικτητες σχετικς με τη διοκηση επιχειρσεων.
Το DEREE λειτουργε σε ιδικτητο campus 260 στρεμμτων στην Αγα Παρασκευ και το ALBA στο δετερο campus στο κντρο των Αθηνν. Το DEREE – The American College of Greece χει πνω απ 3.000 σπουδαστς και 28.000 απφοιτους. (www.acg.edu)

Ιερς Νας Ευαγγελιστρας Πατρν
Ο Νας θεμελιθηκε το 1842 και εγκαινιστηκε το 1846 απ τον Μητροπολτη Πατρν Γρηγριο Γ Δενδριν. Κατστη Μητροπολιτικς το 1856. Ανκει στον αρχιτεκτονικ τπο της τρκλιτης κεραμοσκεπος βασιλικς. Εναι τρισυπστατος διτι σ’ αυτν υπρχουν καθηγιασμνα τρα θυσιαστρια: α) του Ευαγγελισμο της Θεοτκου, β) του Αγου Νικολου σε ανμνηση του ομωνμου παλαιο προχερου Ναο του Μλου και γ) του Αγου νεομρτυρος Γεωργου εν Ιωανννοις, λγω του τι γρω απ το Να κατοικοσαν πολλο Ηπειρτες μποροι, οι οποοι συνεισφεραν για την ανοικοδμησ του.
Το σχδιο της οροφς του Ναο εκπνησε ο περφημος Γερμανς αρχιτκτονας ρνστ Τσλλερ. Το ρολι εναι προσφορ του Γερμανο βιομηχνου στην Πτρα Θεοδρου Αμβουργρ, εν οι τρες καμπνες του δεξιο κωδωνοστασου ρθαν στην Πτρα το 1862 απ την Ιταλα.
Ο μβωνας με τη σφυρλατη σιδερνια κλμακα (αντικατστησε κποιον παλαιτερο) κατασκευστηκε το 1918, δωρε της οικογνειας Τριντη. Ο δεσποτικς θρνος φιλοτεχνθηκε στην Αθνα το 1916 απ τον περφημο ξυλογλυπτικ οκο Μαγιση, εν ο διος οκος κατασκεασε τα δυο ξυλγλυπτα προσκυνητρια αριστερ (1925) και δεξι (1926) στην εσοδο του Ναο. Η διπλ σειρ στασιδων, σχεδιασμνη απ τον Αθηναο Αρχιτκτονα Μαγιση, κατασκευστηκε το 1926 απ το εργοστσιο του Ευθ. Χασαποπολου με την επβλεψη των αειμνστων Ορλνδου και Παπαθεοδρου. Η ωραα Πλη και οι πλανς θρες κατασκευστηκαν την πρτη δεκαετα του Κ αι. απ τον Β. Μακρ και ιστορθηκαν απ τον Επαμ. Θωμπουλο.
Ο Νας διακοσμθηκε με αγιογραφες σπουδαων καλλιτεχνν πως οι Κ. Φανλλης, Επαμ. Θωμπουλος, Σπ. Χατζηγιαννπουλος, Τ. Πριονς, Διον. Καλλιβωκς, Γ. Κορζης, Κ. Λειβαδς-Λιτσης, Νικ. Δοξαρς και Δημ. Στελακτος. Οι εικνες του Τμπλου κατασκευστηκαν το 1853 εν η Πλατυτρα (1893) και πιθανν οι παραστσεις των κλιτν απ τον Ανδρα Μανλη.
Ο κεντρικς πολυλεος (1894) και τα μανουλια του Σολα (1895) προρχονται απ το Ηνωμνο Βασλειο εν οι υπλοιποι πολυλαιοι απ την Οδησσ (1910). Σπουδαα κειμλια του Ναο εναι ο ξυλγλυπτος Επιτφιος (1892) με το μοσχοβτικο χρυσοκντητο σμα (1890) καθς και το μεγλο ασημνιο ρωσικ Ευαγγλιο (1892).
Την περοδο 1999-2001 ο Νας παρμεινε κλειστς λγω της εκ θεμελων ανακαινσεως του.

Βυζαντιν - Παραδοσιακ Χορωδα «Θεδωρος Φωκαες»
Ιδρθηκε τον Σεπτμβριο του 2005, χρη στην πρωτοβουλα του ιατρο Γεωργου Βργου   και του πρωτοψλτη Χαρλαμπου Θεοτοκτου. Η επωνυμα της αναφρεται στο Θεδωρο Παπαπαρσχου Φωκαα, Πρωτοψλτη, Δσκαλο της Εκκλησιαστικς Μουσικς, πολυγραφτατο και εκδτη μουσικν βιβλων.
Η Βυζαντιν - Παραδοσιακ Χορωδα «Θεδωρος Φωκαες» χει πραγματοποισει εμφανσεις στην Ελλδα και το εξωτερικ. χει τιμηθε απ το βασιλικ ζεγος της  Σερβας  στο Βελιγρδι το 2010  και απ τν Α.Θ.Π. τον Οικουμενικ Πατριρχη στην Κωνσταντινοπολη το 2012. Η δισκογραφικ παραγωγ της περιλαμβνει μουσικος ψηφιακος δσκους, εκ των οποων ο αφιερωμνος στη μνμη του Πρωτοκλτου Αγου Ανδρα χει διακριθε απ τη Γαλλικ Ακαδημα Επιστημν το 2011. (www.fokaeus.gr)  

 

Λσχη Φλων Κλασσικς Μουσικς Πατρν
Ιδρθηκε το 1981, απ μια ομδα μουσικοφλων πατρινν με Πρεδρο την γνωστ καθηγτρια μουσικς, Γιτα Σαραβλου. Η πρτη συναυλα της πραγματοποιθηκε στις 15 Απριλου 1981 με προσκεκλημνους, για να αναλβουν το βρος του καλλιτεχνικο προγρμματος, τον βιολονστα Ττση Αποστολδη, τον τσελστα Σωτρη Ταχιτη και τον πιανστα ρη Γαρουφαλ. Σκοπς του Συλλγου εναι η ανπτυξη της μουσικς κνησης, η διοργνωση συναυλιν, διαλξεων και εκθσεων με κρια κατεθυνση την κλασσικ μουσικ.
Απ την δρυσ της, η Λσχη Φλων Κλασσικς Μουσικς, συνεργαζμενη με  Μορφωτικ Ιδρματα Ξνων Πρεσβειν στην Ελλδα, Κοινωφελ Πολιτιστικ Ιδρματα, την Εθνικ Λυρικ Σκην και το Μγαρο Μουσικς Αθηνν, διοργνωσε περισστερες απ 400 συναυλες στο Δημοτικ Θατρο Πατρν «Απλλων», στην Αθουσα της Φιλαρμονικς Εταιρας Πατρν «Κωνσταντνος Κυδωνιτης» και στο Συνεδριακ και Πολιτιστικ Κντρο του Πανεπιστημου Πατρν με τη συμμετοχ διεθνος φμης καλλιτεχνν και μουσικν συνλων απ την Ελλδα και το εξωτερικ, και υπρξε ο κριος υποστηρικτς και συνεργτης της Ορχστρας του Δμου Πατρων απ της συστσες της.
Ανμεσα στις εκδηλσεις της ξεχωρζουν η παρουσαση σε πανελλνια πρτη της σερεντας για τρεις φωνς «κις, Γαλτεια και Πολφημος» το Γκοργκ Φρντριχ Χντελ (2006) και η περα του Κλαοτνιο Μοντεβρντι «Η Στψη της Ποππαας» στο Φεστιβλ περας Αρχαας Κορνθου (2008).
Μοναδικ σταθερ οικονομικ σοδο της Λσχης Φλων Κλασσικς Μουσικς για την υλοποηση των σκοπν της εναι η ετσια συνδρομ των μελν του Συλλγου.

 

Στγη Ελληνικν Χορωδιν
Η Στγη Ελληνικν Χορωδιν ιδρθηκε το 2002. Εναι πολιτιστικς οργανισμς μη κερδοσκοπικο χαρακτρα, ο οποος συνεννει πανελλαδικ, σε συλλογικ εππεδο, τους φορες που διατηρον στους κλπους τους χορωδιακ σχματα ασχολονται με τη χορωδιακ τχνη, δραστηριτητα και ρευνα.
Κριοι σκοπο της εναι η προαγωγ και καλλιργεια της χορωδιακς μουσικς, η συμβολ στη διδοση και προβολ του ργου και των δραστηριοττων των ελληνικν χορωδιν σε εθνικ και διεθν κλμακα και ο σχεδιασμς, η οργνωση και η λειτουργα εργαστηρων, σεμιναρων, εκδσεων, συνεδρων σχετικ με τη χορωδιακ θεωρα και τη πρξη. Ενισχει, επιπλον, το ργο των ελληνικν χορωδιν παρχοντς τους μουσικ υλικ για μελτη.

Ως μλος τς International Federation for Choral Music (IFCM) και τς European Choral Association - Europa Cantat, εκπροσωπε τις ελληνικς χορωδες-μλη της σε διεθνες συναντσεις και συνδρια σχετικ με χορωδιακ θματα. Στην Ελλδα χει διοργανσει θεματικς συναυλες, και χει προβε σε εκδσεις λευκωμτων και μουσικν ψηφιακν δσκων με χορωδιακ ργα. (www.stegi-chorus.gr)

 


››

- 3 2010
23 .

- 28 2009
Europa Cantat .

- 17 2009
2

- 15 2010
- 6 2011

- 15 2010
T

- 15 2010

- , 8 2007
16 ()

2
" - "

5 - 7 2008