Εκδηλώσεις της Στέγης Επιστροφή ››
Δελτίο Τύπου - 3 Αυγούστου 2010
Συμμετοχή της ΣΤΕΓΗΣ στο 23ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ της Νις στη Σερβία.

Η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών θεωρεί ιδιαίτερη τιμή την πρόσκληση που έλαβε από το 23ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Nis της Σερβίας και την καλλιτεχνική του διευθύντρια μουσικό και μαέστρο Suzana Kostic, να λάβει μέρος σε αυτό με το Γενικό Γραμματέα της ως εκπρόσωπό της στη Διεθνή Κριτική Επιτροπή του 2ου Φεστιβάλ Ορθόδοξης Υμνολογίας, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 23ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ της Nis. Η πρόσκληση αυτή σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας ευρύτερης συνεργασίας που θέλει να έχει η Στέγη στο μέλλον με φορείς από την Ελλάδα και το Εξωτερικό που διοργανώνουν τέτοιου είδους μεγάλα χορωδιακά γεγονότα και δείχνει ότι μπορεί να βρεθεί αρωγός και συμπαραστάτης τέτοιων προσπαθειών, που προάγουν το χορωδιακό ιδεώδες και συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της χορωδιακής μουσικής όπως αυτή του 23ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ της Nis. Άλλωστε αυτό έχει δείξει και η παρουσία της την τελευταία δεκαετία στα χορωδιακά δρώμενα της πατρίδας μας, εκπληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις καταστατικές της αρχές. Εκπρόσωπος της Στέγης ήταν ο κ. Γιώργος Γεωργόπουλος, Γεν. Γραμματέας της, όπου συμμετείχε ως μουσικός-ερευνητής με την ιδιαίτερη ενασχόλησή του στο είδος της Βυζαντινής - Θρησκευτικής Ορθόδοξης μουσικής και ήταν ο μοναδικός Έλληνας εκπρόσωπος σε αυτού του είδους μουσική - χορωδιακή κατηγορία.

Συμμετείχαν πάρα πολύ καλές χορωδίες από αρκετές χώρες, κυρίως, της Ανατολικής Ευρώπης, που έχουν μεγάλη παράδοση πάνω σε αυτό το είδος της χορωδιακής μουσικής, όπως Madrigalski hor FMU Beograd Σερβίας, Akademski hor SKC Univerziteta Nis Σερβίας, Zenski hor SKC Nis Σερβίας, Hor Sveto - Uspenskog hrama Aleksandrovka Ilicevsk Ουκρανίας, Mesoviti hor Sumatovac Aleksinac Σερβίας, Academski hor drzavnog Umiverziteta Lomonosov Moskva Ρωσίας, AKUD Lola Beograd Σερβίας, Academski hor Nacionalne akademije nauka Zoloti vorota Ουκρανίας, Mesoviti hor KUD Abrasevic Sabac Σερβίας, Sv. Jovan Zlatousti Pirot Σερβίας, Kamerni hor Kijevskog institute muzike - R.M.Gliera Kijev Ουκρανίας, Koncert hor Radost Moskva Ρωσίας, SPCPD Vila Prijedor Republika Σερβίας, Niski kamerni hor Nis Σερβίας, Crkveni hor Sv. Jovan Krstitelj Backa Palanka Σερβίας και Crkveni hor Sv. Knez Lazar Krusevac Σερβίας και φυσικά πολλές ακόμη χορωδίες στις άλλες διαγωνιζόμενες κατηγορίες, ανεβάζοντας το χορωδιακό επίπεδο του φεστιβάλ.

Την Κυριακή 10 Ιουλίου 2010 πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης στο θέατρο του κάστρου της Nis με την συμμετοχή χορωδιών αλλά και της χορωδίας νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συγκροτήθηκε και ερμήνευσε χορωδιακά έργα για πρώτη φορά σε αυτό το Φεστιβάλ. Στο τέλος της βραδιάς έγιναν οι απονομές βραβείων και διπλωμάτων στις καλύτερες χορωδίες όλων των ειδών και κατηγοριών. Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Φεστιβάλ αλλά και την γενική ευθύνη της οργάνωσης είχε η μουσικός και μαέστρος Suzana Kostic.

Το Χορωδιακό αυτό Φεστιβάλ και οι παράλληλες εκδηλώσεις του πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες και στο κοινό που το παρακολούθησε, αλλά και πολύ καλή παρακαταθήκη για την συνέχεια του φεστιβάλ στο μέλλον. Το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ της Nis έχει μια μακρά παράδοση στο πέρασμα του χρόνου και αυτό φαίνεται από τις τόσο επιτυχημένες διοργανώσεις αλλά και από τις μεγάλες μουσικές χορωδιακές συμμετοχές σε αυτό μέχρι τώρα.


Αρχή Σελίδας ››

Δελτίο Τύπου - 3 Αυγούστου 2010
Συμμετοχή της ΣΤΕΓΗΣ στο 23ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ της Νις στη Σερβία.

Δελτίο Τύπου - 28 Σεπτεμβρίου 2009
Συνεργασία της ΣΤΕΓΗΣ με την Europa Cantat για τη διεξαγωγή Συνεδρίου Θρησκευτικής Μουσικής των χωρών της Μεσογείου.

Δελτίο Τύπου - 17 Μαρτίου 2009
Μεγάλη επιτυχία είχε η διοργάνωση της 2ης Χορωδιακής Συνάντησης αφιερωμένης στην Θρησκευτική Μουσική

Περισσότερες Εκδηλώσεις

Ανακοίνωση - 15 Δεκεμβρίου 2010
Τακτική Γενική Συνέλευση - 6 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση - 15 Δεκεμβρίου 2010
Tακτοποίηση ετήσιας οικονομικής συνδρομής μελών

Ανακοίνωση - 15 Δεκεμβρίου 2010
Ευχές για το Νέο Έτος από τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών

Περισσότερες Ανακοινώσεις
Δελτίο Τύπου - Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2007
Ολοκλήρωση του 16ου Πανελληνίου Συνεδρίου Χορωδιών (ΠΑΣΥΧΟ)
Μετά το συνέδριο

Περισσότερα Συνέδρια

2ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Στέγης Ελληνικών Χορωδιών
"Το Παιδί και η Χορωδία - Παιδική Χορωδία"

5 - 7 Δεκεμβρίου 2008 στο Συνεδριακό Κέντρο «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης

Περισσότερα Σεμινάρια