Ανακοινώσεις του Δ.Σ. της Στέγης Επιστροφή ››
Ανακοίνωση - 23 Μαρτίου 2013
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟ.

ΘΕΑΤΡΟ ΛΕΟΝΤΕΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ
ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ

Εξαιρετικά  μεγάλη επιτυχία σημείωσε το ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΓΑΠΗΣ, προς τιμήν του συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου, που οργάνωσε η Στέγη  Ελληνικών  Χορωδιών το Σάββατο 6 Απριλίου 2013 στο κατάμεστο από κόσμο Θέατρο του Λεοντείου Λυκείου της Νέας Σμύρνης, στην Αθήνα. 

Έλαβαν μέρος, με τη σειρά που εμφανίστηκαν τα χορωδιακά Σύνολα : Χορωδία Ομίλου ‘’ΟΡΦΕΑΣ’’ Σερρών, Χορωδία ‘’Σύγχρονη Έκφραση’’, Χορωδία Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠ.ΠΟ.Τ., Μικτή Χορωδία Πύργου, Μικτή Χορωδία ΟΤΕ Αθηνών, Χορωδία Τρίπολης και Χορωδία ‘’Ambitus’’ Λεοντείου Λυκείου Ν. Σμύρνης.

Τη συναυλία προλόγισε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΤΕΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ, Μαέστρος Θωμάς Λουζιώτης, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε στο ακροατήριο, ο Υποδιευθυντής του Λεοντείου Λυκείου, Νικόλαος Δεσύπρης.

Οι χορωδίες που έλαβαν μέρος, ερμήνευσαν υποδειγματικά, συνθέσεις του Ηλία Ανδριόπουλου, παρμένες από διάφορες μουσικές συλλογές του και χειροκροτήθηκαν θερμά από το μουσικόφιλο κοινό που είχε κατακλύσει το χώρο της συναυλίας.

Στο τέλος της επιτυχημένης αυτής πρωτοβουλίας της ΣΤΕΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ, Αφιέρωμα στον Ηλία Ανδριόπουλο το Διοικητικό Συμβούλιο, δια του Πρόεδρου του Θωμά Λουζιώτη και του Γεν. Γραμματέα Γιώργου Γεωργόπουλου, όλων των μελών του επί σκηνής, αλλά και του τέως Προέδρου του Μαέστρου Αλέξανδρου Παπαγιαννόπουλου, τίμησε τον συνθέτη ο οποίος απευθυνόμενος στο ακροατήριο, εστίασε το λόγο του στη δημιουργική εργασία των χορωδιών και την ανάδειξη του ποιοτικού τραγουδιού, για ‘’μια Ελλάδα που όλοι θέλουμε, ενάντια στην τραγική πραγματικότητα του σήμερα’’.

Η συγκινητική βράδια έκλεισε με τον τιμώμενο συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλο να διευθύνει όλες τις χορωδίες με πάνω από 300 ερμηνευτές, που επί σκηνής ερμήνευσαν το αξεπέραστο τραγούδι: ΄΄Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες΄΄. Τόσο ο κόσμος όσο και οι Χορωδίες χειροκρότησαν και χειροκροτήθηκαν, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι το Ελληνικό Χορωδιακό Τραγούδι έχει παρόν και μέλλον.  Το πρόγραμμα της συναυλίας παρουσίασε ο Μαέστρος Σταύρος Σολωμός.

ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Χορωδία Ομίλου «Ορφέας» Σερρών υπό τη Διεύθυνση του Χρήστου Καλλία, στο πιάνο ο Θοδωρής Χριστόπουλος.

Χορωδία «Σύγχρονη Έκφραση»  υπό τη Διεύθυνση του  Θωμά Λουζιώτη, στο πιάνο ο Θάνος Γιάκας.

Χορωδία Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠ.ΠΟ.Τ. υπό τη Διεύθυνση του Αιμίλιου Γιαννακόπουλου, στο πιάνο η ¶ννα Κουνάδη.

Μικτή Χορωδία Πύργου υπό τη Διεύθυνση του Θοδωρή Παναγόπουλου, στο πιάνο η Τζένη Λάγιου.

 

Μικτή Χορωδία ΟΤΕ Αθηνών υπό τη Διεύθυνση του Δημήτρη Μπουζάνη, στο πιάνο ο Δημήτρης Μπουζάνης.

Χορωδία Τρίπολης υπό τη Διεύθυνση του Μιχάλη Γαργαλιώνη, στο πιάνο η Μάτα Κοτσιώνη.

Χορωδία «Ambitus» Λεοντείου Λυκείου Ν. Σμύρνης υπό τη Διεύθυνση της Κατερίνας Βασιλικού, στο πιάνο ο Μιχάλης Χανός και στο φλάουτο ο Σέργιος Γιώτης.

 

Παρουσίαση Εκδήλωσης, ο Μο Σταύρος Σολωμός.

 

Στην πρώτη σειρά διακρίνεται ο τιμώμενος συνθέτης  Ηλίας Ανδριόπουλος μαζί το Διοικητικό Συμβούλιο της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών και το κοινό.  

 

Ο Πρόεδρος της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών Μαέστρος Θωμάς Λουζιώτης, απονέμει τιμητική πλακέτα στο συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλο.

Τη στιγμή της Βράβευσης, με την Αντιπρόεδρο της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών Κατερίνα Βασιλικού, το Γενικό Γραμματέα της Γιώργο Γεωργόπουλο, το συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλο και τον Πρόεδρο της Στέγης Θωμά Λουζιώτη.

Ο Ηλίας Ανδριόπουλος ευχαριστεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών και τις Χορωδίες που συμμετείχαν  για τη συγκινητική βραδιά που του Αφιέρωσαν.

Όλες οι Χορωδίες επί σκηνής με Μαέστρο το συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλο, ερμηνεύουν το γνωστό κομμάτι «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες».


Δευτέρα 1 Απριλίου 2013 

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Η Στέγη  Ελληνικών  Χορωδιών, που ίδρυσε ο αείμνηστος Στέφανος Βασιλειάδης  και που εκπροσωπεί τις πιο αξιόλογες ελληνικές χορωδίες, τιμά, μέσα από μία συναυλία αγάπης, τον Ηλία Ανδριόπουλο
Επτά διαλεχτές χορωδίες από όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στο τιμητικό αφιέρωμα, που θα γίνει το Σάββατο  6 Απριλίου 2013, στις 7:30 το βράδυ,  στo Θέατρο του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης (Θεμ. Σοφούλη 2, είσοδος για στάθμευση από την οδό Βυζαντίου). Εκεί θα ξεδιπλωθεί ένα μουσικό μελωδικό πανόραμα, που αρχίζει από τα πρώτα τραγούδια του συνθέτη από τις συλλογές «Γράμματα στο Μακρυγιάννη», «Λαϊκά Προάστια», «Προσανατολισμοί» και θα καταλήξει στους «Αργοναύτες» και στις «Ωδές» του.
Η βραδιά θα κλείσει όταν ο Ηλίας Ανδριόπουλος θα κληθεί στο πόντιουμ,  να διευθύνει όλες τις χορωδίες μαζί επί σκηνής, οι οποίες θα τραγουδήσουν το τραγούδι «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες» από τη συλλογή «Γράμματα στο Μακρυγιάννη».

 

Στην συναυλία συμμετέχουν με την σειρά που θα εμφανιστούν οι  εξής  χορωδίες:


Χορωδία Ομίλου «ΟΡΦΕΑΣ»  Σερρών

Διεύθυνση: Χρήστος Καλλίας

Χορωδία « ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ»

Διεύθυνση: Θωμάς Λουζιώτης

Χορωδία Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠ.ΠΟ.Τ

Διεύθυνση:  Αιμίλιος Γιαννακόπουλος

Μικτή Χορωδία Πύργου               

Διεύθυνση: Θοδωρής Παναγόπουλος

Μικτή Χορωδία ΟΤΕ                      

Διεύθυνση:  Δημήτρης Μπουζάνης

Χορωδία Τρίπολης                            

Διεύθυνση: Μιχάλης Γαργαλιώνης

Χορωδία "Ambitus" Λεοντείου Λυκείου Ν. Σμύρνης              

Διεύθυνση: Κατερίνα Βασιλικού

Η είσοδος για το κοινό είναι  ελεύθερη.

 


Αγαπητοί φίλοι μας,

Η  Στέγη Ελληνικών Χορωδιών αποφάσισε να τιμήσει τον γνωστό και καταξιωμένο σύγχρονο Έλληνα συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλο – Μέλος του ΔΣ και υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων, πρόεδρό της από το 2010 έως το 2012 – με αφιέρωμα στα έργα του για Χορωδία και πιάνο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Απριλίου 2013 και ώρα 19:30 στο θέατρο του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης (Θ. Σοφούλη 2, Ν. Σμύρνη).
Τα έργα του Ηλία Ανδριόπουλου θα ερμηνεύσουν οι χορωδίες:

Χορωδία «Ambitus» Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης, Μικτή Χορωδία Πύργου, Χορωδία Τρίπολης, Χορωδία Ομίλου «ΟΡΦΕΑΣ» Σερρών, Χορωδία Υπαλλήλων ΥΠ.ΠΟ.Τ., Μικτή Χορωδία ΟΤΕ Αθηνών, Χορωδία «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ».  

Με τιμή το Δ.Σ. της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών.

 


Αρχή Σελίδας ››

Δελτίο Τύπου - 3 Αυγούστου 2010
Συμμετοχή της ΣΤΕΓΗΣ στο 23ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ της Νις στη Σερβία.

Δελτίο Τύπου - 28 Σεπτεμβρίου 2009
Συνεργασία της ΣΤΕΓΗΣ με την Europa Cantat για τη διεξαγωγή Συνεδρίου Θρησκευτικής Μουσικής των χωρών της Μεσογείου.

Δελτίο Τύπου - 17 Μαρτίου 2009
Μεγάλη επιτυχία είχε η διοργάνωση της 2ης Χορωδιακής Συνάντησης αφιερωμένης στην Θρησκευτική Μουσική

Περισσότερες Εκδηλώσεις

Ανακοίνωση - 15 Δεκεμβρίου 2010
Τακτική Γενική Συνέλευση - 6 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση - 15 Δεκεμβρίου 2010
Tακτοποίηση ετήσιας οικονομικής συνδρομής μελών

Ανακοίνωση - 15 Δεκεμβρίου 2010
Ευχές για το Νέο Έτος από τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών

Περισσότερες Ανακοινώσεις
Δελτίο Τύπου - Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2007
Ολοκλήρωση του 16ου Πανελληνίου Συνεδρίου Χορωδιών (ΠΑΣΥΧΟ)
Μετά το συνέδριο

Περισσότερα Συνέδρια

2ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Στέγης Ελληνικών Χορωδιών
"Το Παιδί και η Χορωδία - Παιδική Χορωδία"

5 - 7 Δεκεμβρίου 2008 στο Συνεδριακό Κέντρο «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης

Περισσότερα Σεμινάρια