Ανακοινώσεις του Δ.Σ. της Στέγης Επιστροφή ››
Ανακοίνωση - 21 Δεκεμβρίου 2012
Διήμερο αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Ξένο

Μεταμόρφωση, 25/11/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Διήμερο αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Ξένο  Μουσουργό και Αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης

>> Αφιέρωμα - χρονολόγιο Αλέκου Ξένου (αρχείο .ppt)
>> Δελτίο Τύπου (απόηχος)

O Δήμος Μεταμόρφωσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών   & το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι «Μαρσύας», είχαν τη χαρά να φιλοξενήσουν στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου Μεταμόρφωσης το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012 καταξιωμένους συνθέτες και μουσουργούς όπως, τους Θεόδωρο Αντωνίου Συνθέτη, Καθηγητή Πανεπιστημίου και πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, τον Ιάκωβο Κονιτόπουλο Συνθέτη και Αλέξανδρο Χαρκιόλακη Μουσικολόγο οι οποίοι μίλησαν για το έργο και τη ζωή του Αλέξανδρου Ξένου.
Από πλευράς του Δήμου Μεταμόρφωσης  τόσο ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού & Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Γιώργος Ηλιόπουλος όσο και ο Δήμαρχος κ. Μιλτιάδης Ι. Καρπέτας απηύθυναν χαιρετισμό και συνεχάρησαν το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μαρσύας όσο και την Στέγη Ελληνικών Χορωδιών για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν να τιμήσουν τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Αλέξανδρου Ξένου και υποσχέθηκαν ότι και στο μέλλον τέτοιου είδους αξιόλογες πολιτιστικές δράσεις πάντα θα έχει τη χαρά και την τιμή ο Δήμος να τις υποστηρίζει.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Ηλίας Ανδριόπουλος Σύνθετης & πρόεδρος της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών, ο οποίος εξήρε ιδιαίτερες πτυχές της προσωπικότητας αλλά και της ζωής του Αλέξανδρου  Ξένου, ενός πραγματικού ήρωα-αγωνιστή και μουσουργού ο οποίος παρέμεινε πάντα σεμνός και ακούραστος εργάτης της τέχνης έως το τέλος της ζωής του. Έπειτα στο βήμα ανέβηκε η κα. Ευάννα Βενάρδου-Ξένου εγγονή του Αλέξανδρου Ξένου και αναφέρθηκε με συγκινητικά  λόγια στις εικόνες που είχε από τα παιδικά της χρόνια με τον παππού της, και ευχαρίστησε όλους τους φορείς οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα για την οργάνωση του διήμερου συμποσίου προς τιμήν του Αλέξανδρου Ξένου.  
Το λόγο πήρε μετά ο κ. Ιάκωβος Κονιτόπουλος  συνθέτης και μαέστρος όπου παρουσίασε σημαντικά κομμάτια από τη ζωή και το έργο του Αλέξανδρου Ξένου. Στη συνέχεια προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ  «Η Εποχή των Κενταύρων – Ο Μουσουργός Αλέξανδρος Ξένος» του σκηνοθέτη Λευτέρη Ξανθόπουλου.  Η πρώτη μέρα έκλεισε με συζήτηση στην οποία συμμετείχε το κοινό και απάντησε σε ερωτήσεις  το ξεχωριστό πάνελ που αποτελούνταν από τους Θεόδωρο Αντωνίου, Ηλία Ανδριόπουλο, Ιάκωβο Κονιτόπουλο, Νίκο Καριώτη και  Αλέξανδρο Χαρκιολάκη.
Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 έλαβε χώρα η συναυλία με έργα Αλέξανδρου Ξένου στην οποία συμμετείχαν αξιόλογα Χορωδιακά Σχήματα αρχής γενομένης από την Ανδρική χορωδία Εμπορικής Τράπεζας, τη Νεανική Χορωδία και Χορωδία “Ambitus” Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης, τη Μικτή χορωδία Καλλιτεχνικού  Εργαστηρίου «Μαρσύας» και το Γυναικείο φωνητικό σύνολο «Έξη». Στη συναυλία παρουσιάστηκαν έργα όπως ΄΄Ο Θάνατος του Διγενή΄΄ σε ποίηση ¶γγελου Σικιελιανού, ΄΄Τ’ όνειρο του παιδιού΄΄ σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου΄΄  και άλλα. Η εκδήλωση έκλεισε με τις Χορωδίες να ερμηνεύουν  το ΄Έμπρός΄΄ σε ποίηση Κώστη Παλαμά και να ενθουσιάζουν το κοινό. Για την επιτυχημένη διοργάνωση του διήμερου αφιερώματος αναφέρθηκε ο κ. Νίκος Καριώτης Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου ΄΄Μαρσύας΄΄ και οργανωτικός υπεύθυνος της Εκδήλωσης ευχαριστώντας όλους όσους συνέβαλαν για να τιμηθεί έστω και καθυστερημένα ο Μουσουργός, Αγωνιστής,  Ειρηνιστής και ¶νθρωπος πάνω απ’ όλα, Αλέξανδρος Ξένος.    

Με Τιμή


Ο Δήμος
Μεταμόρφωσης

Το Δ.Σ.
του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου ΄΄Μαρσύας΄΄

Το Δ.Σ.
της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών

 


η Γενική άποψη της αίθουσας με τη Χορωδία του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου «Μαρσύας» επί σκήνης


Η Μικτή Χορωδία Ambitus Λεοντείου Λυκείου Ν. Σμύρνης υπό τη Διεύθυνση της κας. Κατερίνας Βασιλικού


ο Σύνθετης και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών κ. Θεόδωρος Αντωνίου


διακρίνονται από αριστερά στην πρώτη σειρά ο κ. Σταύρος Μπερής, ο κ. Γιώργος Γεωργόπουλος και ο κ. Θωμάς Λουζιώτης μέλη του Δ.Σ. της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών


η Νεανική Χορωδία του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης υπό τη Διεύθυνση της κας. Κατερίνας Βασιλικού


το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο "ΕΞΗ"


Τμήμα της Χορωδίας της Εμπορικής Τράπεζας με το αντρικό τμήμα της Χορωδίας ΜΑΡΣΥΑΣ υπό τη Διεύθυνση του κ. Σταύρου Μπερή


Διακρίνονται από αριστερά ο κ. Ηλίας Ανδριόπουλος – Πρόεδρος της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών, ο κ. Θεόδωρος Αντωνίου – Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, ο κ. Ιάκωβος Κονιτόπουλος – Συνθέτης και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, η Δημοτική Σύμβουλος κα. Μπαλαρή Βασιλική, ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδης Ι. Καρπέτας με την σύζυγότου


η Νεανική Χορωδία Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης υπό τη Διεύθυνση της κας. Κατερίνας Βασιλικού


η Χορωδία του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου «Μαρσύας» υπό τη Διεύθυνση του κ. Νίκου Καριώτη


Το κλείσιμο της εκδήλωσης με όλες τις Χορωδίες επί σκηνής


 

Μεταμόρφωση, 30/10/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Διήμεροαφιέρωμα στον Αλέξανδρο Ξένο  Μουσουργό και Αγωνιστή
της Εθνικής Αντίστασης με αφετηρία την συμπλήρωση 100 χρόνων από την γέννησή του.

O Δήμος Μεταμόρφωσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών  & το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι «Μαρσύας», έχουν την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να σας προσκαλέσουν στο «Διήμεροαφιέρωμα προς τιμήν του Αλέξανδρου Ξένου Μουσουργού και Αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης,  με την συμπλήρωση 100 χρόνων από την γέννηση του».
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν  το  Σάββατο & την Κυριακή  24-25 Νοεμβρίου  2012 στο Συνεδριακό κέντρο Δήμου Μεταμόρφωσης, (Κτήμα Δηλαβέρη, Λητούς & Κύμης, δίπλα στο Κολυμβητήριο Μεταμόρφωσης).

Το Πρόγραμμα του Διημέρου έχει ως εξής:

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012, ώρα 1
9:00

  • Παρουσίαση της Ζωής και του Έργου του Αλέξανδρου Ξένου από τον συνθέτη και μαέστρο Ιάκωβο Κονιτόπουλο
  • Προβολή του ντοκιμαντέρ  «Η Εποχή των Κενταύρων – Ο Μουσουργός Αλέξανδρος Ξένος» του σκηνοθέτη Λευτέρη Ξανθόπουλου. Η πρώτη μέρα θα κλείσει συζητώντας  με το κοινό για τη ζωή & το έργο του Αλέξανδρου Ξένου με ένα σημαντικό πάνελ αποτελούμενο από τους : Θεόδωρο Αντωνίου Συνθέτη, Καθηγητή Πανεπιστημίου και πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών – Ηλία Ανδριόπουλο Συνθέτη & Πρόεδρο της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών -  Λευτέρη Ξανθόπουλο Σκηνοθέτη, - Ιάκωβο Κονιτόπουλο & Νίκο Καριώτη Συνθέτες - Αλέξανδρο Χαρκιολάκη  Μουσικολόγο.    

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012, ώρα 18:00

Συναυλία σε έργα Αλέξανδρου Ξένου, με την συμμετοχή των Μουσικών Συνόλων
:
Ανδρική χορωδία Εμπορικής Τράπεζας,
Νεανική Χορωδία και Χορωδία “Ambitus” Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης,
Μικτή χορωδία Καλλιτεχνικού  Εργαστηρίου «Μαρσύας»,
Γυναικείο φωνητικό σύνολο «Έξη» &
Το Τμήμα εγχόρδων της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου  Αθηναίων.

Με Τιμή


Ο Δήμος
Μεταμόρφωσης

Το Δ.Σ.
του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου ΄΄Μαρσύας΄΄

Το Δ.Σ.
της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
www.stegi-chorus.gr, www.metamorfosi.gr 
210.6375442,
6936-773337
6981-386802

ΑΡΧΕΙΑ ΠΡΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

>> Δελτίο Τύπου
>> Πρόσκληση
>> Αφίσα

 

 


Αρχή Σελίδας ››

Δελτίο Τύπου - 3 Αυγούστου 2010
Συμμετοχή της ΣΤΕΓΗΣ στο 23ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ της Νις στη Σερβία.

Δελτίο Τύπου - 28 Σεπτεμβρίου 2009
Συνεργασία της ΣΤΕΓΗΣ με την Europa Cantat για τη διεξαγωγή Συνεδρίου Θρησκευτικής Μουσικής των χωρών της Μεσογείου.

Δελτίο Τύπου - 17 Μαρτίου 2009
Μεγάλη επιτυχία είχε η διοργάνωση της 2ης Χορωδιακής Συνάντησης αφιερωμένης στην Θρησκευτική Μουσική

Περισσότερες Εκδηλώσεις

Ανακοίνωση - 15 Δεκεμβρίου 2010
Τακτική Γενική Συνέλευση - 6 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση - 15 Δεκεμβρίου 2010
Tακτοποίηση ετήσιας οικονομικής συνδρομής μελών

Ανακοίνωση - 15 Δεκεμβρίου 2010
Ευχές για το Νέο Έτος από τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών

Περισσότερες Ανακοινώσεις
Δελτίο Τύπου - Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2007
Ολοκλήρωση του 16ου Πανελληνίου Συνεδρίου Χορωδιών (ΠΑΣΥΧΟ)
Μετά το συνέδριο

Περισσότερα Συνέδρια

2ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Στέγης Ελληνικών Χορωδιών
"Το Παιδί και η Χορωδία - Παιδική Χορωδία"

5 - 7 Δεκεμβρίου 2008 στο Συνεδριακό Κέντρο «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης

Περισσότερα Σεμινάρια