Εκδηλώσεις της Στέγης Επιστροφή ››
Δελτίο Τύπου - 23 Αυγούστου 2011
Carmina Burana του Carl Orff στη Σύρο, με συμμετοχή χορωδιών της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών

 

Στην Πλατεία Μιαούλη, μπροστά στο πανέμορφο Δημαρχείο της Ερμούπολης στη Σύρο έγινε μία μεγάλη συναυλία στις 17 Ιουλίου 2011, με τα Carmina Burana του Carl Orff και αποσπάσματα από το Μπαλέτο του Ζορμπά του Μίκη Θεοδωράκη. Έπαιξε η εκπληκτική ορχήστρα Pan-European Philharmonia από την Πολωνία υπό τη διεύθυνση του Ελληνο-Αμερικανού μαέστρου Peter Tiboris, ο οποίος είναι και ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αιγαίου, που φέτος έγινε για 7η συνεχόμενη χρονιά στη Σύρο.
400 Χορωδοί από την Αμερική, τον Καναδά και την Ελλάδα έλαβαν μέρος και γέμισαν επιβλητικά τα σκαλιά του δημαρχιακού μεγάρου της Σύρου.  Από Ελληνικής πλευράς η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών ανέλαβε τον συντονισμό όλων των Ελληνικών Χορωδιών μέσω του Ειδικού Γραμματέα της και υπεύθυνου Δημοσίων Σχέσεων Θωμά Λουζιώτη.

Από τα μέλη της Στέγης έλαβαν μέρος 91 χορωδοί, μέλη των παρακάτω χορωδιών:
Χορωδία «Αρμονία» Πρέβεζας,  Χορωδία Επιστημόνων Φιλοθέης, Χορωδία Επτανησίων Πάτρας , Χορωδία Συλλόγου Υπαλλήλων Τραπέζης Ελλάδος, Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας
 Συμμετείχαν επίσης 96 μέλη από τις χορωδίες του τμήματος μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Εθνικού Ωδείου και της Παιδικής Χορωδίας «Μανώλης Καλομοίρης».

Σολίστες στα Carmina Burana η εξαιρετική soprano Μυρσίνη Μαργαρίτη, ο κόντρα τενόρος Παύλος Ζαχαριάδης και ο βαρύτονος Frederick Burchinal.
Μπροστά ακριβώς από τα σκαλιά του Δημαρχείου στήθηκε μία μεγάλη εξέδρα για την ορχήστρα.

Μετά τα Carmina Burana που εκτελέστηκαν εκπληκτικά από το σύνολο των ερμηνευτών, ακολούθησε ένα μικρό απόσπασμα από το Μπαλέτο του Ζορμπά του Μίκη Θεοδωράκη. Σολίστ η mezzo-soprano Μαρίσια Παπαλεξίου. Το κοινό που είχε κατακλείσει ασφυκτικά την πλατεία Μιαούλη υποδέχτηκε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό τα αγαπημένα κομμάτια το Μίκη Θεοδωράκη, «Αστεράκι», «Μαρίνα», «Στρώσε το στρώμα σου για δυο» και φυσικά το πεταχτό «Φινάλε του Ζορμπά».

Μία βραδιά ξεχωριστή κάτω από το φως του φεγγαριού σε μία κατάμεστη πλατεία από το φιλόμουσο κοινό και τους καλοκαιρινούς επισκέπτες της Σύρου.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον εμπνευστή αυτής της εκδήλωσης, τον μαέστρο Peter Tiboris που σχεδίασε και τόλμησε να παρουσιάσει με μεγάλη επιτυχία το μεγάλο αυτό έργο σε ανοιχτό χώρο (οι φωτογραφίες που επισυνάπτονται μαρτυρούν του λόγου το αληθές), αλλά και κατάφερε να γεμίσει τη Σύρο με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου και με πλήθος κόσμου για ένα δεκαπενθήμερο.
Με εξαίρεση κάποια προβλήματα που παρουσιάστηκαν λόγω των ηχητικών εγκαταστάσεων, το τελικό αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό και όλοι οι χορωδοί έζησαν από κοντά μία θαυμάσια εκδήλωση και γεύτηκαν την ομορφιά της συνύπαρξης και συνεργασίας με άλλους χορωδούς και μαέστρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αποκτώντας έτσι μία μοναδική και αξέχαστη εμπειρία.

Η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών θα είναι κοντά στον Peter Tiboris και τον επόμενο Ιούλιο με συμμετοχή χορωδιακών της σχημάτων, συμμετέχοντας πάλι ενεργά στη διοργάνωση και στο συντονισμό των Ελληνικών Χορωδιών.


Αρχή Σελίδας ››

Δελτίο Τύπου - 3 Αυγούστου 2010
Συμμετοχή της ΣΤΕΓΗΣ στο 23ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ της Νις στη Σερβία.

Δελτίο Τύπου - 28 Σεπτεμβρίου 2009
Συνεργασία της ΣΤΕΓΗΣ με την Europa Cantat για τη διεξαγωγή Συνεδρίου Θρησκευτικής Μουσικής των χωρών της Μεσογείου.

Δελτίο Τύπου - 17 Μαρτίου 2009
Μεγάλη επιτυχία είχε η διοργάνωση της 2ης Χορωδιακής Συνάντησης αφιερωμένης στην Θρησκευτική Μουσική

Περισσότερες Εκδηλώσεις

Ανακοίνωση - 15 Δεκεμβρίου 2010
Τακτική Γενική Συνέλευση - 6 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση - 15 Δεκεμβρίου 2010
Tακτοποίηση ετήσιας οικονομικής συνδρομής μελών

Ανακοίνωση - 15 Δεκεμβρίου 2010
Ευχές για το Νέο Έτος από τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών

Περισσότερες Ανακοινώσεις
Δελτίο Τύπου - Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2007
Ολοκλήρωση του 16ου Πανελληνίου Συνεδρίου Χορωδιών (ΠΑΣΥΧΟ)
Μετά το συνέδριο

Περισσότερα Συνέδρια

2ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Στέγης Ελληνικών Χορωδιών
"Το Παιδί και η Χορωδία - Παιδική Χορωδία"

5 - 7 Δεκεμβρίου 2008 στο Συνεδριακό Κέντρο «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης

Περισσότερα Σεμινάρια