Εκδηλώσεις της Στέγης Επιστροφή ››
Συμμετοχή της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών και των μελών της σε Συναυλία με έργο του Φίλιππου Τσαλαχουρη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
17 Ιουλίου 2007 - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μετά από την προφορική ενημέρωση στην Γενική Συνέλευση της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών από τον Πρόεδρο Αλέξανδρο Παπαγιαννόπουλο σχετικά με την συμμετοχή της Στέγης σε συναυλία με την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας κάνουμε και επίσημα γνωστό ότι έγινε πρόταση στη Στέγη Ελληνικών Χορωδιών να συμμετάσχει με χορωδούς από τα μέλη της, σε συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 17 Ιουλίου, με το έργο του Φίλιππου Τσαλαχούρη «24 Ελληνικοί Χοροί», η οποία εντάσσεται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.

Η  Στέγη Ελληνικών Χορωδιών δίνει έτσι για άλλη μια φορά την ευκαιρία στα μέλη της να συμμετάσχουν σε ένα πολύ σημαντικό πολιτιστικό γεγονός στα πλαίσια ενός μεγάλου Φεστιβάλ.

Το έργο «24 Ελληνικοί Χοροί» θα ερμηνεύσει η ΚΟΑ, θα διευθύνει ο μαέστρος Βύρων Φιδετζής και σολίστ θα είναι ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς.

Τα μέρη στα οποία θα συμμετάσχει η Χορωδία είναι τέσσερα, γραμμένα για τέσσερις φωνές. Και τα τέσσερα αυτά μέρη συνοδεύονται από την Συμφωνική Ορχήστρα. Τα κείμενα είναι του Κώστα Κρυστάλλη, Γιώργου Σαραντάρη και Κωστή Παλαμά. Η συνολική διάρκεια των χορωδιακών μερών είναι 12 λεπτά και ακούγονται στην αρχή στην μέση και στο τέλος του έργου. Ο συνολικός αριθμός των χορωδών που θα λάβουν μέρος θα είναι περίπου 120 άτομα. Ο ακριβής αριθμός θα διαμορφωθεί ανάλογα με τις συμμετοχές σας και θα καθοριστεί από την Στέγη Ελληνικών Χορωδιών. Η κάθε χορωδία μπορεί να προτείνει όσα μέλη της επιθυμούν να λάβουν μέρος.

Η εκμάθηση του έργου θα γίνει με την ευθύνη της κάθε μιας χορωδίας. Εκτός από την γενική δοκιμή, θα υπάρξει τουλάχιστον άλλη μια πρόβα με την Ορχήστρα αλλά και μια πρόβα με τον Μαέστρο και τον συνθέτη με συνοδεία πιάνου.

Η ενδυμασία των χορωδών θα καθοριστεί προσεχώς.

Η κάθε χορωδία που θα λάβει μέρος στην συναυλία θα αναλάβει εξ ολοκλήρου τα έξοδα συμμετοχής των μελών της (μεταφορά, διαμονή κλπ).

Για την καλύτερη προετοιμασία της συναυλίας σας παρακαλούμε να δηλώσετε την συμμετοχή σας με φαξ, e-mail ή ταχυδρομικώς μέχρι τις 20 Απριλίου 2007.

Στη δήλωση παρακαλούμε να αναφέρετε το ονοματεπώνυμο κάθε ενδιαφερόμενου χορωδού καθώς και τη φωνή στην οποία ανήκει.


Αρχή Σελίδας ››

Δελτίο Τύπου - 3 Αυγούστου 2010
Συμμετοχή της ΣΤΕΓΗΣ στο 23ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ της Νις στη Σερβία.

Δελτίο Τύπου - 28 Σεπτεμβρίου 2009
Συνεργασία της ΣΤΕΓΗΣ με την Europa Cantat για τη διεξαγωγή Συνεδρίου Θρησκευτικής Μουσικής των χωρών της Μεσογείου.

Δελτίο Τύπου - 17 Μαρτίου 2009
Μεγάλη επιτυχία είχε η διοργάνωση της 2ης Χορωδιακής Συνάντησης αφιερωμένης στην Θρησκευτική Μουσική

Περισσότερες Εκδηλώσεις

Ανακοίνωση - 15 Δεκεμβρίου 2010
Τακτική Γενική Συνέλευση - 6 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση - 15 Δεκεμβρίου 2010
Tακτοποίηση ετήσιας οικονομικής συνδρομής μελών

Ανακοίνωση - 15 Δεκεμβρίου 2010
Ευχές για το Νέο Έτος από τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών

Περισσότερες Ανακοινώσεις
Δελτίο Τύπου - Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2007
Ολοκλήρωση του 16ου Πανελληνίου Συνεδρίου Χορωδιών (ΠΑΣΥΧΟ)
Μετά το συνέδριο

Περισσότερα Συνέδρια

2ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Στέγης Ελληνικών Χορωδιών
"Το Παιδί και η Χορωδία - Παιδική Χορωδία"

5 - 7 Δεκεμβρίου 2008 στο Συνεδριακό Κέντρο «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης

Περισσότερα Σεμινάρια