Ανακοινώσεις του Δ.Σ. της Στέγης Επιστροφή ››
Ανακοίνωση - 12 Ιουνίου 2014
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΣΤΟ 19ο ΠΑ.ΣΥ.ΧΟ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ

 

Η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών συμμετείχε στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χορωδιών το όποιο πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη από 9-11 Μαΐου 2014. Αισθανόμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς πού ένα από τα Ιδρυτικά μας Μέλη, η Χορωδία Τρίπολης, ανέλαβε να πραγματοποιήσει αυτό το παράτολμο εγχείρημα μετά από τέσσερα χρόνια και το έφερε σε πέρας με επιτυχία. Στο τριήμερο συνέδριο έλαβαν μέρος πολλά Καλλιτεχνικά & Διοικητικά Στελέχη χορωδιών απ' όλη την Ελλάδα.


Ο Πρόεδρος της Στέγης Θωμάς Λουζιώτης – Ο Γενικός Γραμματέας της Στέγης Γιώργος Γεωργόπουλος

Παρουσιάστηκαν εξαιρετικά γόνιμες εισηγήσεις για το Χορωδιακό γίγνεσθαι της Πατρίδας μας. Η Στέγη, μέσω του προέδρου της Θωμά Λουζιώτη και του Γενικού της Γραμματέα Γιώργου Γεωργόπουλου, ανέλυσε το θέμα : «Η αναγκαιότητα της συλλογικής προσπάθειας στη χορωδιακή πράξη. Η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών στο χθες, στο σήμερα, στο αύριο», όπου αποτέλεσε αφορμή για γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο.


Από αριστερά : Ο Γενικός Γραμματέας της Στέγης Γιώργος Γεωργόπουλος, η ψυχή του ΠΑ.ΣΥ.ΧΟ. και Γενικός Γραμματέας της Χορωδίας Τρίπολης  Νίκος Γαργαλιώνης, Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας Σταύρος Σολωμός,  Ο Πρόεδρος της Στέγης Θωμάς Λουζιώτης  περιστοιχίζονται από συμμετέχοντες του 19ου ΠΑ.ΣΥ.ΧΟ. 

Μέλη της Στέγης αλλά και γνωστά ονόματα της Χορωδιακής Μουσικής όπως ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος (Μαέστρος της Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής), Στάθης Αρβανίτης (Πρόεδρος Ένωσης Δ/ντών Χορωδιών «ΠΕΔΙΧΟ»), Αντώνης Οικονόμου (Πρόεδρος της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδος) Σταύρος Σολωμός (Μαέστρος της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας), Σταύρος Μπερής (Μαέστρος της Χορωδίας Εμπορικής Τράπεζας), Δημήτρης Καραβέλης (Μαέστρος του Αθηναϊκού Χορωδιακού Συνόλου «Athens Choir Ensemble»), Στράτος Τσίχλας (Πρόεδρος της Χορωδίας "Κοραής" Θες/νίκης), Λούζης Ροσέτος (Πρόεδρος της Χορωδίας Κεφαλλονιάς), Χρήστος Κουτσονίκας (Μαέστρος της Χορωδίας Αγ. Παρασκευής Αθήνας), Κώστας Λούμος (Διοικητικός Υπεύθυνος της Δημοτικής Χορωδίας Ναυπλίου), Χρήστος Παρασκευόπουλος (Μαέστρος Χορωδίας ΄΄Sacra Musica΄΄), Χαράλαμπος Μιχαηλίδης (Μαέστρος της Χορωδίας Κηφισιάς 1937 & Παλλήνης), Θεοδόσιος Αντωνιάδης (Μαέστρος της Δημοτικής Χορωδίας Ναυπλίου) κ.α., παρουσίασαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και προσπάθησαν να μιλήσουν για τη Χορωδιακή Πράξη στον 21ο αιώνα.

Τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου, έδωσαν έναν ιδιαίτερο χορωδιακό τόνο στους παρευρισκόμενους, οι επίλεκτες Ελληνικές Χορωδίες: "Ambitus" του Λεοντείου Λυκείου Ν. Σμύρνης, "Αθηναϊκό Φωνητικό Σύνολο", "Musica Sacra" και η Νεανική της "Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας" οι οποίες, με την ερμηνευτική τους ποιότητα έτερψαν τους Συνέδρους και το φιλόμουσο κοινό της Τρίπολης.
Για το 20ο ΠΑ.ΣΥ.ΧΟ. που θα λάβει χώρα το 2015, εκδήλωσαν ενδιαφέρον χορωδίες από Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Κεφαλλονιά, Ρόδο και Ναύπλιο.

Η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών θέλει να δώσει συγχαρητήρια τόσο στη διοργανώτρια αλλά και σε όλους όσους έλαβαν μέρος στο 19ο ΠΑ.ΣΥ.ΧΟ. και θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις κάθε ανάλογη προσπάθεια στο μέλλον.

 

 


Αρχή Σελίδας ››

Δελτίο Τύπου - 3 Αυγούστου 2010
Συμμετοχή της ΣΤΕΓΗΣ στο 23ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ της Νις στη Σερβία.

Δελτίο Τύπου - 28 Σεπτεμβρίου 2009
Συνεργασία της ΣΤΕΓΗΣ με την Europa Cantat για τη διεξαγωγή Συνεδρίου Θρησκευτικής Μουσικής των χωρών της Μεσογείου.

Δελτίο Τύπου - 17 Μαρτίου 2009
Μεγάλη επιτυχία είχε η διοργάνωση της 2ης Χορωδιακής Συνάντησης αφιερωμένης στην Θρησκευτική Μουσική

Περισσότερες Εκδηλώσεις

Ανακοίνωση - 15 Δεκεμβρίου 2010
Τακτική Γενική Συνέλευση - 6 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση - 15 Δεκεμβρίου 2010
Tακτοποίηση ετήσιας οικονομικής συνδρομής μελών

Ανακοίνωση - 15 Δεκεμβρίου 2010
Ευχές για το Νέο Έτος από τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών

Περισσότερες Ανακοινώσεις
Δελτίο Τύπου - Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2007
Ολοκλήρωση του 16ου Πανελληνίου Συνεδρίου Χορωδιών (ΠΑΣΥΧΟ)
Μετά το συνέδριο

Περισσότερα Συνέδρια

2ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Στέγης Ελληνικών Χορωδιών
"Το Παιδί και η Χορωδία - Παιδική Χορωδία"

5 - 7 Δεκεμβρίου 2008 στο Συνεδριακό Κέντρο «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης

Περισσότερα Σεμινάρια