Ανακοινώσεις του Δ.Σ. της Στέγης Επιστροφή ››
Ανακοίνωση
2ος Διαγωνισμός Σύνθεσης Χορωδιακού Έργου Στέγης 2014


Α.Π. 2015-05-21-01 Αθήνα 21 Μαΐου 2015

ΘΕΜΑ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ 2ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ.

>> Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων: αρχείο doc

ΠΡΟΣ : Τους συμμετέχοντες του Διαγωνισμού – Ευχαριστήρια Επιστολή.

Αγαπητοί μας φίλοι,

Εκπληρώνοντας μια ακόμα από τις καταστατικές της αρχές, η Στέγη πήρε την πρωτοβουλία το 2014 να προκηρύξει το 2ο Διαγωνισμό Σύνθεσης Χορωδιακού Έργου για Παιδικές Χορωδίες, Μικτές Χορωδίες, Ανδρικές Χορωδίες & Γυναικείες Χορωδίες έως 4 φωνές, για έργα a cappella ή με συνοδεία πιάνου.
Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος Έλληνες Συνθέτες με μόνο ένα πρωτοεμφανιζόμενο χορωδιακό έργο.

Τα τρία πρώτα καλύτερα έργα θα βραβευθούν με χρηματικό έπαθλο.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων ανήλθε στους 26. Δημιουργήθηκαν έτσι νέες αξιόλογες χορωδιακές συνθέσεις, οι οποίες μπορούν να εμπλουτίσουν το ρεπερτόριο των Ελληνικών Χορωδιών.
Η κριτική επιτροπή όπως γνωρίζετε απαρτίζονταν από έγκριτους Μουσικούς της Τέχνης, (Θόδωρος Αντωνίου, Νίκος Καριώτης, Μίλτος Λογιάδης, ¶λκης Μπαλτάς, Φάλια Παπαγιαννοπούλου), που μαζί με τα κριτήρια και τον τρόπο διεξαγωγής του Διαγωνισμού, παρείχαν εγγύηση για το αδιάβλητο της διαδικασίας και του αποτελέσματος.   
Σ' αυτό το σημείο θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για την θετική σας ανταπόκριση και συμμετοχή σας, ευελπιστώντας, για όσους δεν ήξεραν την ύπαρξη της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών, ότι μέσα και από αυτό το διαγωνισμό σας δόθηκε η δυνατότητα να μας γνωρίσετε και να πληροφορηθείτε για το έργο της Στέγης μας προς όφελος της Ελληνικής Χορωδιακής Μουσικής.
Μετά την παράδοση της βαθμολογίας από τα μέλη της κριτικής επιτροπής, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, που έχουν ως ακολούθως:
Τα τρία πρώτα βραβεία απονέμονται στους παρακάτω νικητές και τα χρηματικά έπαθλα θα δοθούν στην εκδήλωση-παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί από την Στέγη Ελληνικών Χορωδιών μέχρι την ¶νοιξη του 2016 στην Αθήνα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΙΚΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Στα επόμενα επτά έργα με την καλύτερη βαθμολογία θα απονεμηθεί τιμητικό δίπλωμα συμμετοχής και μαζί με τα τρία πρώτα θα παρουσιαστούν από χορωδίες-μέλη της Στέγης ή άλλα χορωδιακά σχήματα.


Η αναλυτική λίστα των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού με τη βαθμολογία όλων των διαγωνιζόμενων καταγράφεται στον παρακάτω Πίνακα με αλφαβητική σειρά των συμμετεχόντων. Με την ευκαιρία σας γνωρίζουμε ότι οι κριτές δεν γνώριζαν τα ονόματα των διαγωνιζόμενων (τα οποία είχαμε σβήσει από τις παρτιτούρες των έργων), αλλά μόνο τον αριθμό πρωτοκόλλου που έδωσε η Γραμματεία μας σε κάθε έργο, έτσι ώστε να μην επηρεάζονται από πρόσωπα κατά τη αξιολόγηση των έργων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ κατ' αλφαβητική σειρά διαγωνιζομένων

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών έχει αποφασίσει να εκδώσει τα 10 πρώτα έργα όπως έχει ήδη αναφερθεί και στην Αίτηση Συμμετοχής σας και να τα προσφέρει στα Μέλη της Στέγης, μουσικούς, μαέστρους και φίλους της χορωδιακής μουσικής.
Θα είμαστε σε επικοινωνία μαζί σας για να σας ενημερώσουμε σχετικά με την ακριβή ημερομηνία, το πρόγραμμα, τον τρόπο παρουσίασης των έργων και τον τρόπο συμμετοχής των νικητών του διαγωνισμού στην εκδήλωση-παρουσίαση.
Κλείνοντας θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά για την συμμετοχή σας εκφράζοντάς σας τα θερμά μας συγχαρητήρια!

Σας ευχόμαστε Καλό Καλοκαίρι!

 

1η Επιστολή Ενημέρωσης προς τους συμμετέχοντες του Διαγωνισμού (13/3/2015)


Α. Προκήρυξη Διαγωνισμού (αρχείο doc)

Β. Αίτηση Συμμετοχής (αρχείο doc)

Γ. Δελτίο Τύπου (αρχείο doc)

ΠΑΡΑΤΑΣΗ 2ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ

Μετά το ενδιαφέρον που έδειξαν αρκετοί πιθανοί συμμετέχοντες να λάβουν μέρος στο Διαγωνισμό Σύνθεσης της Στέγης για όλων των μορφών τις Χορωδίες και λόγω της εορταστικής περιόδου του Δεκαπενθημέρου που διανύουμε και των αργιών που υπάρχουν, το Διοικητικό Συμβούλιο της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών αποφάσισε να δοθεί δίμηνη παράταση στην προθεσμία λήξης για υποβολή των διαγωνιζόμενων έργων. Έτσι ως νέα καταληκτική ημερομηνία λήξης υποβολής των συμμετοχών στο 2ο Διαγωνισμό Σύνθεσης Χορωδιακού Έργου ορίζεται η 28η Φεβρουαρίου 2015. Οι ήδη κατατεθειμένοι φάκελοι παραμένουν σφραγισμένοι στη θυρίδα που έχουν αποσταλεί  όπως και τα αντίστοιχα έργα τα οποία έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά  και θα ανοιχτούν μετά τη λήξη της νέας προθεσμίας. Όλοι οι λοιποί όροι του Διαγωνισμού παραμένουν σε ισχύ.

 

 


Αρχή Σελίδας ››

Δελτίο Τύπου - 3 Αυγούστου 2010
Συμμετοχή της ΣΤΕΓΗΣ στο 23ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ της Νις στη Σερβία.

Δελτίο Τύπου - 28 Σεπτεμβρίου 2009
Συνεργασία της ΣΤΕΓΗΣ με την Europa Cantat για τη διεξαγωγή Συνεδρίου Θρησκευτικής Μουσικής των χωρών της Μεσογείου.

Δελτίο Τύπου - 17 Μαρτίου 2009
Μεγάλη επιτυχία είχε η διοργάνωση της 2ης Χορωδιακής Συνάντησης αφιερωμένης στην Θρησκευτική Μουσική

Περισσότερες Εκδηλώσεις

Ανακοίνωση - 15 Δεκεμβρίου 2010
Τακτική Γενική Συνέλευση - 6 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση - 15 Δεκεμβρίου 2010
Tακτοποίηση ετήσιας οικονομικής συνδρομής μελών

Ανακοίνωση - 15 Δεκεμβρίου 2010
Ευχές για το Νέο Έτος από τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών

Περισσότερες Ανακοινώσεις
Δελτίο Τύπου - Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2007
Ολοκλήρωση του 16ου Πανελληνίου Συνεδρίου Χορωδιών (ΠΑΣΥΧΟ)
Μετά το συνέδριο

Περισσότερα Συνέδρια

2ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Στέγης Ελληνικών Χορωδιών
"Το Παιδί και η Χορωδία - Παιδική Χορωδία"

5 - 7 Δεκεμβρίου 2008 στο Συνεδριακό Κέντρο «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης

Περισσότερα Σεμινάρια