Εκδηλώσεις της Στέγης Επιστροφή ››
Τιμή στις Ελληνκές Χορωδίες - Όπου τιμήθηκαν οι Ελληνικές Χορωδίες που είχαν βραβευτεί τη χρονιά εκείνη σε διεθνείς διαγωνισμούς του εξωτερικού
9 Δεκεμβρίου 2002 - Εθνική Λυρική Σκηνή

Μια μοναδική βραδιά, μια μουσική πανδαισία έζησαν όσοι βρέθηκαν τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2002, στην «Εθνική Λυρική Σκηνή», όπου η «Στέγη Ελληνικών Χορωδιών» πραγματοποίησε την πρώτη της εκδήλωση. Μια εκδήλωση η οποία σηματοδότησε την έναρξη των δραστηριοτήτων της. Η κατάμεστη αίθουσα έζησε ευχάριστες μουσικές στιγμές, ενώ μεγάλη ήταν η συμμετοχή και η ανταπόκριση του ακροατηρίου, ανάμεσα στο οποίο βρισκόταν μαέστροι και χορωδοί από όλη την Ελλάδα.

Η βραδιά άνοιξε με το καλωσόρισμα του Προέδρου της Στέγης, κου Στέφανου Βασιλειάδη, ο οποίος αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της βραδιάς που δεν ήταν άλλο από το «να τιμήσει τους ξεχωριστούς ανθρώπους που υπηρετούν τον πολιτισμό του τόπου μας και να φωτίσει την αθέατη πλευρά της πολιτιστικής μας ζωής, που εξηγεί, μαζί με τόσες άλλες ευγενικές πνευματικές δράσεις, γιατί εξακολουθεί ακόμα αυτός ο τόπος να μείνει πνευματικά και πολιτιστικά όρθιος».

Ακολούθησε, εξαιρετικά θερμός, ο χαιρετισμός του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, κου Πέτρου Ευθυμίου ο οποίος δήλωσε με έμφαση ότι θα στηρίξει το χορωδιακό κίνημα της Στέγης ενώ εξήρε τον ρόλο των μουσικών σχολείων αλλά και των άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, στη μουσική παιδεία του λαού μας. Στην συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμούς: η κυρία Αικατερίνη Παπακώστα εκπρόσωπος του Κόμματος και του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, η κυρία Μαρία Κατράνη μέλος της ΚΕ του Συνασπισμού, η κυρία Κυριακή Λαζοπούλου εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Εθελοντισμού της Οργανωτικής Επιτροπής Αθήνα 2004 και ο κύριος Jean- Claude Wilkens, ΓΓ της International Federation for Choir Music, υπεύθυνος για τις Χορωδίες της Ευρώπης.

Τέλος, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης διαβάστηκε χαιρετισμός του Υπουργού Πολιτισμού κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ εμψυχωτικά μηνύματα απέστειλαν ο Δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος, o Άρης Σπηλιωτόπουλος βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας καθώς και ο αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Νίκος Αμπεριάδης.

Το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς περιλάμβανε έργα από την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή παράδοση και ερμηνεύτηκε από πέντε χορωδιακά σύνολα:

 1. Χορωδία Ο.Τ.Ε. Αθηνών
  Διευθυντής ο Αλέξανδρος Παπαγιαννόπουλος
 2. Χορωδία «Φίλοι Μοντέρνας Μουσικής»
  Διευθυντής ο Δημήτρης Παπαδημητρίου

Αντιπροσωπείες χορωδιών απ'όλη της Ελλάδα σε τρία σχήματα:

 1. Βυζαντινός Χορός - 20 μέλη
  Διευθυντής ο πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Αθήνας, καθηγητής Γρηγόρης Στάθης.
 2. Παιδική Χορωδία - 100 μέλη
  Διευθυντής ο καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, αρχιμουσικός Μίλτος Λογιάδης.
 3. Μικτή Χορωδία - 130 μέλη
  Διευθυντής ο Πρόεδρος της Στέγης των Ελληνικών Χορωδιών, συνθέτης, μουσικοπαιδαγωγός, Στέφανος Βασιλειάδης.

Τις δύο αντιπροσωπευτικές χορωδίες συνόδευσε στο πιάνο η πρωτεργάτρια της Ελληνικής χορωδιακής κίνησης Ελένη Μάντακα, ενώ το τελευταίο τραγούδι από τον «Θάνατο του Διγενή» του Νικηφόρου Ρώτα, συνόδεψε μικρό οργανικό σύνολο με παραδοσιακά πνευστά και κρουστά από το Μουσικό Γυμνάσιο της Παλλήνης.

Η διακεκριμένη ηθοποιός, σκηνοθέτιδα αλλά και παντοτινή χορωδός, όπως την απεκάλεσε ο δάσκαλός της Στέφανος Βασιλειάδης, Λυδία Κονιόρδου παρουσίασε τις βασικές αρχές και το πρόγραμμα δράσης της «Στέγης των Ελληνικών Χορωδιών».

Η Στέγη των Ελληνικών Χορωδιών είναι πια μια ελπιδοφόρα πραγματικότητα, που θέτει όλη την αγάπη, το πάθος, την εμπειρία της διοίκησης και των μελών της στην υπηρεσία της οργανωτικής καλλιτεχνικής, τεχνολογικής και εκπαιδευτικής στήριξης όλων των ελληνικών χορωδιών.


  Αρχή Σελίδας ››

Δελτίο Τύπου - 3 Αυγούστου 2010
Συμμετοχή της ΣΤΕΓΗΣ στο 23ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ της Νις στη Σερβία.

Δελτίο Τύπου - 28 Σεπτεμβρίου 2009
Συνεργασία της ΣΤΕΓΗΣ με την Europa Cantat για τη διεξαγωγή Συνεδρίου Θρησκευτικής Μουσικής των χωρών της Μεσογείου.

Δελτίο Τύπου - 17 Μαρτίου 2009
Μεγάλη επιτυχία είχε η διοργάνωση της 2ης Χορωδιακής Συνάντησης αφιερωμένης στην Θρησκευτική Μουσική

Περισσότερες Εκδηλώσεις

Ανακοίνωση - 15 Δεκεμβρίου 2010
Τακτική Γενική Συνέλευση - 6 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση - 15 Δεκεμβρίου 2010
Tακτοποίηση ετήσιας οικονομικής συνδρομής μελών

Ανακοίνωση - 15 Δεκεμβρίου 2010
Ευχές για το Νέο Έτος από τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών

Περισσότερες Ανακοινώσεις
Δελτίο Τύπου - Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2007
Ολοκλήρωση του 16ου Πανελληνίου Συνεδρίου Χορωδιών (ΠΑΣΥΧΟ)
Μετά το συνέδριο

Περισσότερα Συνέδρια

2ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Στέγης Ελληνικών Χορωδιών
"Το Παιδί και η Χορωδία - Παιδική Χορωδία"

5 - 7 Δεκεμβρίου 2008 στο Συνεδριακό Κέντρο «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης

Περισσότερα Σεμινάρια